Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Και πάλι, στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Οι δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. βρίσκονται ξανά παρούσες ενόψει των εκλογών της 25ης Γενάρη 2015, φιλοδοξώντας να αλλάξουν το τοπίο στην Αριστερά και στο εργατικό κίνημα.     

Γι' αυτό το λόγο συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΕΚΚ και επιβεβαίωσε την επαναστήριξή της στο συγκεκριμένο-μεταβατικό πρόγραμμα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, που το πλαίσιό της περιλαμβάνει:

    - τη ριζική αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου, υπέρ της εργασίας και σε βάρος του κεφαλαίου, με πάλη για βασικούς στόχους βελτίωσης της θέσης των εργαζομένων,
    - τη μονομερή κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων,
    - τη στάση πληρωμών στους δανειστές, τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους,
    - την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση,
    - την εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση και τη λειτουργία τους με εργατικό-λαϊκό έλεγχο,
    - το δημόσιο και κοινωνικό σχεδιασμό της οικονομίας,
    - την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού,
    - την πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού,
    - την παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών,
    - την υπεράσπιση της ειρήνης, τη μη συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το κλείσιμο των ξένων βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ, την προώθηση της διεθνιστικής συνεργασίας των λαών στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο.


Το παραπάνω πλαίσιο δε μπορεί παρά να επιβληθεί με τη δύναμη και τον ξεσηκωμό από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, με κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς.

Η πάλη γι’ αυτό το πρόγραμμα συνδέει τις αγωνίες του λαού μας και ειδικότερα του κόσμου των εργαζομένων με το στόχο της ανατροπής του καπιταλισμού και του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε σοσιαλιστική/κομμουνιστική/ελευθεριακή κατεύθυνση.

Το πλαίσιο αυτό απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις και τους αγωνιστές που μπορεί να συμφωνούν σε αυτήν την κατεύθυνση, αναζητώντας μια ανατρεπτική Αριστερά, που να διαχωρίζεται από τη διαχειριστική πολιτική-κυβερνητική πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και από την αδιέξοδη/σεχταριστική/μοιρολατρική γραμμή του Κ.Κ.Ε.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. οφείλει να παρέμβει και να δώσει την εκλογική μάχη ακριβώς από αυτήν τη σκοπιά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς, αλλά κυρίως χωρίς αυταπάτες περί  "κυβερνήσεων της Αριστεράς" με οποιοδήποτε τρόπο αυτές δημιουργούνται (συμπορεύσεις, μορφές μετώπων, κλπ).

Γενάρης 2015

Η Κ.Ε. του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Ε.Κ.Κ.) - εφημερίδα "Σύντροφος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου